KAWA

KILKA SŁÓW O KAWIE


Automatyczne ekspresy ciśnieniowe zwykle wyposażone są w młynek do mielenia ziaren, dlatego szczerze polecamy naszym klientom stosowanie kaw ziarnistych.

Dobór gatunku kawy do ekspresu uzależniony jest w szczególności od preferencji smakowych użytkownika.

Kawa zaparzona ze 100% arabiki powinna zadowolić wielbicieli kawy aromatycznej, gęstej i intensywnej. Mieszanki kaw z dodatkiem robusty przypadną do gustu tym, którzy oczekują od kawy dużej zawartości kofeiny (w robuście jest jej więcej niż w arabice), wyrazistego smaku oraz grubszej warstwy cremy, czyli pianki wytrącającej się na powierzchni espresso.

 

Zachęcamy do próbowania i odkrywania gatunków i mieszanek kaw, poszukiwania smaku, który bedzie nam odpowiadał. Pamiętać należy jednak, że duże znaczenie dla smaku gotowego napoju ma dobór ziaren, ale także właściwe ustawienie młynka, czasu mielenia i temperatury parzenia kawy. Dopiero kombinacja tego wszystkiego pozwoli nam uzyskać kawę idealną :)



Marka Lavazza poprzez swoją wieloletnią tradycję i doświadczenie w przygotowywaniu najwykwintniejszych kawowych kompozycji, gwarantuje swoim wyrobom najwyższe standardy. Kawa Lavazza to gwarancja najwyższej jakości, najbardziej wyrafinowanego smaku oraz najwykwintniejszego aromatu. W ciągłej ofercie posiadamy najpopularniejsze i najsmaczniejsze kawy Lavazza.